Kik vagyunk?

Rólunk


A Nagykőrösi Konzervgyár egykori paradicsom-vonalának helyén, a József Attila út 22. szám alatti telepen 2011-ben kezdte meg működését a Nagykőrösi Konzerv Kft.

A cég kíméletes hőkezeléssel tartósított termékeket állít elő. Olyan kézműves, vitaminban gazdag termékek kerültek kifejlesztésre, amelyek előállítása során adalékanyagot nem, vagy csak alig használnak. A feldolgozás során fokozott figyelmet fordítanak a környezeti erőforrások takarékos felhasználására és a környezetvédelemre. Csak üveg csomagoló anyagot használnak és az alapanyag beszerzését 60 km-es körzeten belül oldják meg.

A zöldségkrémek, melyek kenyérfeltétként, vagy tészták önteteként használhatók minden segédanyag nélkül készülnek. A konzisztencia, szín, íz kialakítására más zöldségeket, gyümölcsöket alkalmaznak, ezzel váltva ki a mesterséges adalékanyagokat. Mivel a termékek zöldségtartalma 90% feletti így rostban gazdagok és alacsony kalóriatartalmúak (vargányás gombakrém, petrezselymes zellerkrém, padlizsánkrém, batátakrémek, medvehagymás cukkini krém, cékla chutney).

Gyümölcs-zöldséglé koncentrátumok kifejlesztése során a közétkeztetést célozták meg (iskolák, óvodák, bölcsődék). A gyümölcslé koncentrátumok felhasználása során a helyi konyhák csapvizével készíthető 50 és 98,5%-os gyümölcslé, így lecsökkentve a szállítási és csomagolási költséget. A hagyományos koncentrátumokhoz képest a termékeknek magas a rosttartalma és minden termék tartalmaz valamilyen zöldséget 5-10% arányban (sárgarépa, cékla, spenót), ezzel is növelve a vitamin- és ásványianyag-tartalmat.

A termékekben felhasznált zöldségek hozzájárulnak ahhoz, hogy fiatalok ne idegenkedjenek a zöldségektől és közelítsenek az egészséges táplálkozás felé. A lakossági fogyasztók körében gyorsan népszerűek lettek a levek mind hideg italként, mind forró italként fogyasztva (kajszibarack almával, sárgarépával, homoktövissel; őszibarack almával, sárgarépával, homoktövissel; feketeribiszke almával, céklával; kivi almával, spenóttal; meggy almával céklával; narancs almával, sárgarépával, homoktövissel).

A préselt zöldséglevek jótékony hatással lehetnek az emberi szervezet immunrendszerére. A préselt cékla és sárgarépa léhez adagolt 8%-nyi homoktövisvelő magas vitamintartalmán kívül olyan kémhatást alakít ki, hogy alacsony hőkezeléssel is 1 évig eltartható a termék. A spenótból rostos levet készítenek, amelynél a kívánatos kémhatást gyümölcslé sűrítményekkel biztosítják.Üdítőitalként 100% természetes alapanyagokból készítenek zöldség-gyümölcsleveket. Az élvezhető ízt gyümölcslé sűrítmények adagolásával biztosítják.

Minden adalékanyagtól, hozzáadott cukortól mentesek a termékek. A szükséges szín és íz kialakítását különféle gyümölcs és zöldséglevek keverésével biztosítják (préselt cékla lé almával, préselt sárgarépa lé naranccsal, rostos paraj almával, kivivel, eper rebarbarával, sütőtök almával, paradicsomlé almával, uborka, almával, spenóttal). Hasonló elgondolás alapján készítik a dzsemeket gyümölcsdarabokkal. Az előállítás során a cukrot vagy mesterséges édesítőszereket gyümölcslé sűrítményekkel oldják meg a kellemes, édes íz biztosítása céljából.